DDDN

Het is vandaag 21 mei 2024

Certificering wervers Vereniging DDDN

Alle wervers die voor goede doelen werken en die in dienst zijn bij een lid van Vereniging DDDN worden gecertificeerd. Hiertoe volgen zij een verplichte training en doen zij examen. Wervers die de training hebben doorlopen en die geslaagd zijn voor het examen ontvangen het 'DDDN Certificaat werver voor goede doelen'. Alle certificaathouders worden door Vereniging DDDN opgenomen in een register van certificaathouders. In de loop van 2016 zijn alle wervers gecertificeerd en volgen alle nieuwe wervers in de eerste weken van hun dienstverband de Certificeringstraining. 

De training voor wervers is ontwikkeld samen met UP Learning. UP Learning (voorheen Stoas) is een gerenommeeerd trainingsinstituut dat gelieerd is aan de Universiteit van Wageningen. Smart Learning Apps is de leverancier van moderne web en mobile learning oplossingen. Vereniging DDDN heeft gekozen voor deze manier van trainen omdat wervers de informatie die zij voor hun werk nodig hebben zo niet alleen leren in de training, maar zij hebben de informatie die zij nodig hebben op ieder moment tot hun beschikking via hun smartphone. De training en het certificaat zijn een fantastisch begin van hun leercurve, die zij voortzetten in de praktijk.

In de training wordt geleerd hoe goede doelen werken en waarom er goede doelen zijn, welke andere organisaties er in Nederland zijn om al dat mooie werk in goede banen te leiden en hoe het werven van fondsen en donateurs is geregeld. In deel 2 worden praktijksituaties getoond en wordt geleerd hoe onze mensen met het publiek, elkaar en anderen in de openbare ruimte om moeten gaan. De DDDN gedragscode speelt daarbij een grote rol. In deel 3 worden de wettelijke kaders en regels doorgenomen. 

De Training wordt besloten met een test. De test is geen echt examen, want er kan worden samengewerkt en er kan worden gespiekt. Dat is ook de bedoeling van het leren op deze manier. Hoe meer de wervers samenwerken en hoe meer zij met elkaar bespreken wat er in de training wordt aangeboden, hoe meer ze zullen leren. Straks op straat werken zij samen, en zelfstandig. De training en de test leveren de bouwstenen om straks in de praktijk op de juiste manier met situaties om te gaan. 

Wilt u zelf de training volgen?

Als u bij een goed doel werkt en uw organisatie donateurs werft bij een van de leden van de Verenging, bieden wij u de mogelijkheid om zelf de DDDN training te doorlopen en uw certificaat te behalen. Meldt u zich aan via deze link dan nemen wij contact met u op.